Startsida


Rörelse 
ISO 100 // Slutare 1/2000 // Bländare f/1,4
Teknisk analys: Bilden är tagen utomhus (mycket ljus), därmed kunde jag ha lägsta möjliga ISO-tal för att undvika brus. För att fokusen ska hamna på min modell har jag en stor bländare som medför en suddig bakgrund. Slutaren kunde vara så snabb som 1/2000 utan att det blev för lite ljus, vilket var perfekt för att frysa rörelsen.
 
Intention med bilden: Uppdraget var att fota potentiella headerbilder till en modebloggerska. I bilden så står hon i fokus med sin egenutvalda outfit. För att ge bilden mer liv, och inte bara vara en vanlig outfitbild, expremiterade vi med rörelse i håret, vilket fungerade utmärkt.
 
Vad jag personligen skulle vilja förbättra med bilden är miljön. Det skulle vara bättre om bilderna var tagna t.ex. inne i stan. Det skulle då vara mer rörelse runt omkring henne och hon skulle framstå som mer integrerad och social. Å andra sidan är denna miljö mer mystisk och hon som person sticker ut.
 
Det finns såvida fördelar/nackdelar vilken miljö man än väljer beroende på vad man vill förmedla. Detta är därför passande för kunden (bloggerskan) att få bestämma. 
 
Estetisk analys: Utan rörelsen i håret skulle bilden vara mindre intressant. Jag tycker om det ljusa håret samt hennes blus mot den softade, lite mörkare bakgrunden. Tiden ser på något sätt ut att stå stilla där hon är. Färgerna passar bra ihop.
 
 
 
ISO 100 // Slutare 1/10 // Bländare f/5
Teknisk analys: Det var mörkt utomhus och för att kunna hålla ett lågt ISO-tal och därmed minska bruset, bestämde jag mig för att ta en motljusbild (plus att det blir fantastiskt fint som en typ av "bakgrund")! Slutaren var långsam, dvs hög slutartid, så att jag hann med att panorera och få till rörelsen i bilden. Eftersom det inte är helt lätt att fokusera rätt när motivet rör på sig använde jag mig av relativt hög bländare. 
 
Intention med bilden: Intentionen var att ta en häftig panoreringsbild på hunden Chilla. I denna bild får man verkligen intrycket av att det går så fort som det faktiskt gick när hon sprang över ängen i solnedgången. Ett fryst ögonblick av hennes galopp fångas på bilden. 
 
Estetisk analys: Färgerna i bilden är vackra & solnedgången värmer den kalla kvällen. Att hunden inte är 100 % i mitten av bilden är jag medveten om och detta kunde kanske ändras. Att trädet till höger skymmer solen är synd då jag tror bilden skulle vara häftigare om den var mer symmetrisk (dvs den 'oranga' bakgrunden på höger sida också). 
 
 
Bonusbild: Som i berg- & dalbana
 

Skoltidningen: bildserieIdén med denna bildserie var att visa hur goda val leder till allt flera och dessa leder till lycka. Jag valde att fokusera på den hälsosamma delen här i livet.
 
Den första bilden representerar valet att börja träna. När jag började träna resulterade detta i att jag även började äta bättre (den andra bilden). Många har olika tankegångar när det gäller mat vid träning, men de leder ofta till exakt samma sak.
 
"Varför ska jag svettas och jobba om jag ändå inte ser skillnad på min kropp p.g.a. dålig mat?"
"Jag orkar inte träna om jag inte äter tillräckligt"
"Jag mår inte bättre av att träna när jag äter dåligt"...
 
När man börjar träna börjar man alltså även äta bättre, och när man både äter och tränar rätt leder det till att kroppen mår bra. Man blir mer stimulerad, man känner sig lyckligare när kroppen sänder ut endorfiner och man har mer ork. Man kan alltså göra & orka med just det som gör en lycklig, t.ex. umgås med kompisar, vilket representeras av den tredje bilden. Man hamnar i en god cirkel och leendet stannar kvar på läpparna (den fjärde bilden).